Mijn naam is Nancy Hiwat

"Ga weer dansend door het leven!"

Mijn naam is Nancy Hiwat en ik ben sinds 2008 werkzaam als (kinder-)neuropsycholoog. Na mijn studie psychologie heb ik de ‘5 o’clock class peer’ vooropleiding dans gedaan. Ik heb altijd een groot hart voor deze doelgroep behouden. Ik ben opgegroeid met de verdedigingskunst Pencak Silat en dans. Ik merkte dat het krachtige middelen bevatten die helpen om je lichaam, ziel en geest te sterken, om de balans te vinden, jezelf uit te drukken en op non-verbale manier te communiceren. Het zijn voor mij belangrijke elementen geworden, die naast de neuropsychologische kennis, een stevige basis vormen voor mijn welbevinden en ontwikkeling.

Tussen 2011-2017 heb ik als neuropsycholoog gewerkt binnen de jeugd GGZ en de medische psychologie. Parallel heb ik me meer verdiept in psychomotore kindertherapie, dansexpressie, bewegingsanalyse en (familie) danstherapie. Afzonderlijk sluiten deze theorieën en werkwijzen niet volledig aan bij mijn visie. Maar door bruikbare elementen met elkaar te combineren heb ik in 2014 MONADA therapie ontwikkeld. Een unieke combinatie van MOvement, Neuropsychology And DAnce. Bij MONADA laat ik jong en oud letterlijk en figuurlijk in beweging komen om het contact met henzelf en anderen te verbeteren. In mijn werk wil ik de opgedane kennis van lichaam, ziel en geest delen, maar vooral ook laten ervaren om iedereen te helpen het beste uit zichzelf te halen en weer ‘dansend’ door het leven te gaan!